ISLAND 2019

46892116_10213118703424201_3306017575351091200_o[1]

Mitt på Island, på det karga höglandet, finns ett område som knappt fiskats alls de senaste tjugo åren. Nu finns chansen att fiska i dessa nära nog orörda vattnen.

Området ligger mitt på det isländska höglandet, långt från allt och alla. Området är stort och vattnen är många. Vad sägs om sju älvar med biflöden och en stor glaciärsjö? Det går en väg genom området, men för att nå de flesta vatten måste man gå. Det gör att det finns vatten som kanske aldrig blivit fiskade.

I älvarna simmar öring och röding och det är endast flugfiske och catch & release som gäller. Tag med en bred variation på flugmönster, allt från stora tandemstreamers till nymfer till pyttesmå torrflugor.

Miljön är kärv och karg. Det är platt och det finns inga träd, så de vindstilla dagarna är få. Det platta landskapet gör dock att det på de flesta ställen är lätt att vandra till och längst vattnen. Vi upprättar en basecamp som vi utgår från.

I priset ingår fiskekort för fem hela dagar och transport till och från fiskeområdet i fyrhjulsdriven SUV. Det ingår även viss transport inom området.

Ingår inte: flyg till och från Island. Desinficering av fiskeutrustningen (görs på flygplatsen och kostar runt 450 sek per person). Tält, sovsäck, liggunderlag, kök, fiskeutrustning m.m. personlig utrustning.

lagret_gruppen_5755_insta

Det är alltså boende i eget tält och självhushållning som gäller. Vi stannar och handlar på vägen, både gas och mat. Ett tips är att ta med frystorkad mat hemifrån.

Resan börjar på Keflaviks flygplats söndag 23 juni, kl. 15.00 och avslutas på samma plats lördag 29 juni, kl. 16.00.

Antal deltagare: 5-7. Vid färre än fem deltagare ställs resan in.

Pris: 9 800 sek. En intresseanmälan kostar inget. Inte förrän det är dags att betala bokningsavgiften måste du bestämma dig.
Hör av dig om du vill hänga med eller har några frågor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Johan Nygren
Tfn 070-590 75 70
E-post: johan@bigtrout.se

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s