Öringfiske på Kolahalvön 2020 – boka nu!

Jag är glad att kunna presentera nästa års flugfiskeresa till Kolahalvön, och det blir inte vilken resa som helst! Vi kommer inleda säsongen på min favoritsträcka Wulfs Lear, långt uppe i älven Kharlovkas system. Här tas utan snack de flesta öringarna över fyra kilo! När vi kommer dit har ingen fiskat där på nästan nio månader. Vi ligger på samma ställe hela veckan och är ensamma om flera kilometers älv, både upp- och nedströms från campen, både öst- och västsidan. Älven är riktigt häftig här med små öar och stora stenbumlingar som skapar en perfekt biotop för öringen.

Vi åker vecka 26, dvs vi fiskar 20-27 juni. Det är tidigt på säsongen, så det kan bli en riktig hard core-resa, med tuffa förhållanden, men öringen finns ändå där och har inte sett en fluga på lång tid. Jag ser verkligen fram emot den här resan. Jag har länge försökt få till en hel vecka i Wulfs Lear och när jag äntligen får det är det den första veckan på säsongen!

I år var Kai Finbråten på samma ställe vecka 27. Om inte pulsen ökar av de här fiskarna är du ingen riktig öringfiskare…

Kharlovka Company, som arrangerar resan på plats, kommer inför nästa säsong höja priset och ha lite tuffare regler kring anmälan. Bokningsavgiften (800 USD) ska in så fort som möjligt och du är inte garanterad en plats förrän du betalat den. Tidigare år har de stått med tomma platser när säsongen dragit igång, trots att folk stått på kö, och på detta sätt hoppas de kunna undvika det.

Läs allting om resan upplägg på http://bigtrout.se/resor/kolaresa

Resan utgår från Murmansk och kostar 3900 USD. Till Murmansk tar vi oss på egen hand. Flyg ToR Murmansk kostar runt 3500 sek om vi bokar i god tid. Utöver det tillkommer kostnad för visum (ca 1000 sek), två hotellnätter (ca 800 kr för ett dubbelrum/natt), obligatorisk dricks till kocken (150 USD/pers) och den alkohol vi ev. dricker i campen (alkoholfri dryck ingår i priset).

De senaste åren har efterfrågan efter de här resorna ökat för varje år, så vill du följa med måste du bestämma dig snarast. Det finns plats för 5-6 fiskare och jag har redan två bokningar.

Hör av dig om du har frågor.

Detta inlägg publicerades i Flugfiske, Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s